Flowcode ortam içinde akış pencereleri ve araçlar bileşenler

Flowcode ortam içinde akış pencereleri ve araçlar bileşenler.

Flowcode ortam içinde akış pencereleri simge izin, çeşitli araç çubukları ve bileşenleri akış şemasını uygulama eklenecek,görülebilmesini mikrodenetleyici ve ekli bileşenlerinin durumu izinüç pencere ve iki pencere görüntülenir ana çalışma alanı oluşurekran değişkenler ve makro çağrıları akış şeması simüle ediliyor o zaman.

Simgeler Araç Çubuğu
ana akış pencere üzerine bu araç çubuğundan sürükleyip bırakınsimgeleri, akış uygulaması oluşturmak için.

Bileşenler Araç Çubuğu
Bu araç çubuğu bir mikrodenetleyici bağlanabilir harici bileşenlergörüntüler. Ve bir bileşen üzerine tıklayınız Mikroişlemcigörünümünde mikrodenetleyiciye eklenecektir. pin bağlantıları vebileşen özellikleri sonra düzenlenebilir.

Yerleştirme ve araç çubukları undocking
araç çubukları ve varsayılan konumdan çıkartılmış olabilir yaserbest yüzen sol veya menü çubuğu, iki veya Flowcodepencerenin altına yerleştirilmiş olabilir.

ImageShack

Mikrodenetleyici Profili
Geçerli mikrodenetleyici mikro kontrol birimine bağlı herhangi bir harici bileşenler ile birlikte bu pencerede görüntülenir. akış şeması simüle edilirken, G / Ç bağlantı noktaları sırasıyla yüksek ve düşük çıkışlar için kırmızı ve mavi gibi mikro gösterilir mikro devlet.

Akış şeması Pencere
flowchart makyaj simgeleri bu pencerede görüntülenir. Buna ek olarak, makro makyaj simgeleri kendi ayrı bir pencerede gösterilir. Ana akış şeması pencere ve her zaman görünür makro pencere gösterilebilir ve gerektiği gibi gizli.

Dış Bileşen Görünümü
mikro kontrol birimine bağlı bileşenlerinden biri olan durum bu görünümde görüntülenir. Bileşeni akış simülasyonu zaman ‘etkin’ olur. Görünümü de kapanış ve anahtarları açılması, örneğin harici bileşenler ile etkileşime olanak sağlar.

Değişkenler Profili
bir akış şeması simüle zaman, kullanılan herhangi değişkenlerin değerleri bu görüşü görülebilir. değişkenlerin değerleri her komutu ancak taklit görmek simülasyon tam hızda çalışırken güncelleştirilmez için güncellenir.

Görmek Stack Çağrı
Bu mevcut makro simülasyon olma gösterir. Bu bir makro simülasyon işlemi sırasında başka bir çağrı yararlıdır.

Araç çubuğu
görüntülemek ve gizlemek için bu komutu kullanın Araç Çubuğu, Dosya Aç gibi Flowcode en yaygın komutları, bazıları için düğmeler içerir. , Başlama durdurma ve araç çubuğunda simülasyon duraklatma için düğmeleri de vardır

Posted in Genel.